Vlada prihvatila Berkowitzevu ponudu za Dalmacijavino

Bez autora
Dec 01 2011

Vlada je u četvrtak prihvatila ponudu američke tvrtke Traubi International corp. za kupnju 620.618 dionica društva, što čini 79,82% temeljnog kapitala Dalmacijavina, pod posebnim uvjetima. Tvrtka Traubi International, u vlasništvu Salamona Berkowitza, kupit će većinski paket dionica Dalmacijavina za jednu kunu, uz diskont od 99,99 posto za podmirenje obveza prema državi. Potpredsjednik Vlade Petar Čobanković predložio je kolegama u Vladi da prihvate ovu ponudu kako ne bi nastupila daleko veća šteta s obzirom na to da je Dalmacijavino u vrlo teškoj situaciji. Ovo je bio drugi krug prikupljanja obvezujućih dionica koji je Vlada raspisala 6. listopada ove godine, a stigle su dvije ponude za kupnju – Dalmacijavina ESOP d.o.o. i Traubi International corp. USA. Osim toga, Vlada je zadužila AUDIO da investitorima koji su dostavili pismo namjere za kupnju 86.785 dionica, što čini 99,44 posto temeljnog kapitala Bizovačkih toplica uputi poziv za podnošenje obvezujućih ponuda.

Vlada prihvatila Berkowitzevu ponudu za DalmacijavinoVlada je u četvrtak prihvatila ponudu američke tvrtke Traubi International corp. za kupnju 620.618 dionica društva, što čini 79,82% temeljnog kapitala Dalmacijavina, pod posebnim uvjetima.

Tvrtka Traubi International, u vlasništvu Salamona Berkowitza, kupit će većinski paket dionica Dalmacijavina za jednu kunu, uz diskont od 99,99 posto za podmirenje obveza prema državi.

Potpredsjednik Vlade Petar Čobanković predložio je kolegama u Vladi da prihvate ovu ponudu kako ne bi nastupila daleko veća šteta s obzirom na to da je Dalmacijavino u vrlo teškoj situaciji. Ovo je bio drugi krug prikupljanja obvezujućih dionica koji je Vlada raspisala 6. listopada ove godine, a stigle su dvije ponude za kupnju – Dalmacijavina ESOP d.o.o. i Traubi International corp. USA.

Osim toga, Vlada je zadužila AUDIO da investitorima koji su dostavili pismo namjere za kupnju 86.785 dionica, što čini 99,44 posto temeljnog kapitala Bizovačkih toplica uputi poziv za podnošenje obvezujućih ponuda. Ovo će biti već deveti pokušaj da se prodaju Bizovačke toplice po posebnim uvjetima – za jednu kunu i uz mogućnost traženja diskonta za podmirenje obveza prema državi.

Petar Čobanković objasnio je da je interes za kupnju Bizovačkih toplica u natječaju za iskazivanje interesa iskazala jedna međunarodna tvrtka iz Njemačke te dodao kako je ova odluka o prodaji po posebnim uvjetima ekonomski opravdana i u interesu samih Bizovačkih toplica kako bi se pokušala uspješno završiti privatizacija te kako ta tvrtka sa 135 zaposlenih ne bi završila u stečaju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik